preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
O školi

Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti je odgojno-obrazovna ustanova s učeničkim domom koja prednost daje odgojnim ciljevima. Unatoč tome i baš zbog toga obrazovanje na srednjoškolskoj razini optimalno i uspješno priprema mlade ljude za životne pozive ili daljnje školovanje na sveučilištima u Hrvatskoj i u svijetu.

Škola ima status vjerske škole s pravom javnosti, čiji je osnivač Kršćanska adventistička crkva u Republici Hrvatskoj, no otvorena je za sve učenike bez obzira na vjersko ili nacionalno podrijetlo koji cijene kršćanske vrijednosti: ljubav prema bližnjemu i službu onima koji pate i trebaju pomoć. Škola upisuje učenike u tri programa:

  1. opća gimnazija
  2. medicinska sestra opće njege / medicinski tehničar opće njege
  3. fizioterapeutski tehničar / fizioterapeutska tehničarka

Praktična nastava se izvodi u Općoj bolnici u Varaždinu i u Bolnici za plućne bolesti i TBC u Klenovniku. U Učeničkom domu poslužuje se zdrava lakto-ovo-vegetarijanska prehrana koja unapređuje intelektualne potencijale i utječe na dobro ponašanje. Učenike upućujemo na zdrav stil življenja - na redovno spavanje, vježbanje i rad, na apsolutnu apstinenciju - pušenje, alkohol i druga sredstva ovisnosti najstrože su zabranjeni. Upućujemo ih nadasve na kreativan život uz glazbu i poeziju te prijateljstvo.

Mjesečna cijena školarine iznosi 400,00 kn mjesečno. Cijena za učenički dom je 1360,00 kn mjesečno, od čega 630 kn dolazi iz državnog proračuna a 730 kn plaćaju roditelji ili Centri za socijalnu skrb u slučaju da su roditelji nezaposleni i u sličnim teškoćama. Preporučujemo svoju školu i vjerujemo u nju jer pruža cjelovitu, holističku skrb učenicima, a naša odgojna filozofija uključuje:

Razvitak visoke razine mišljenja - naš je cilj naučiti učenike da misle, a ne da budu samo reflektori tuđih misli, i razvitak karaktera - da nauče razlučivati dobro i zlo, samostalno izabirući dobro

Istraživačke i poduzetničke projekte - Škola potiče profesore da zajedno s učenicima istražuju prirodu, kao i područje društveno-humanističkih znanosti

Suradnju u učenju - učenje u skupinama, a ne borbu pojedinaca za ocjene

Iskustvo službe društvenom okruženju - humanitarne akcije, zdravstveno educiranje i sl.

 

Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


50. obljetnica


CARNet Loomen


Nikola Tesla

Nacionalni portal za učenje


e-Knjižnica


Škole.hr

ERASMUS+


Korisni linkovi
Dnevni tisak
 • CARNet
 • Skole.hr
 • Adventisti
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • Matura.hr


Sigurniji internet

preskoči na navigaciju