preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

ZAVRŠENA MOBILNOST U PROJEKTU "ZDRAVSTVENA NJEGA ZA EU-GRAĐANE" U PROGRAMU ERASMUS+

Završena je 8. srpnja 2018. mobilnost naših učenica koje su sudjelovale u projektu “Zdravstvena njega za EU-građane”, u programu Erasmus+. Učenice su oduševljene Sveučilišnom bolnicom u Ulmu (RKU)  u kojoj su imale priliku sudjelovati u provedbi zdravstvene njege bolesnika, vidjeti i upotrebljavati različita pomagala za transport i rehabilitaciju bolesnika, različiti pribor za vađenje krvi, ili mjerenje krvnog tlaka, vidjeti nove metode liječenja u području ortopedije i neurologije. Tijekom mobilnosti učenice su mogle uspoređivati svoja dosadašnja stečena znanja i vještine u području zdravstvene njege s kompetencijama stečenim u inozemstvu, usto što su unaprijedile i svoje znanje njemačkog jezika u području struke. (Sanja Premec, dipl. med. techn.)

  :: opširnije :: 


objavio: Petar Rogina  datum: 2. 8. 2018. 08:53

ZAPOČELA MOBILNOST

U ponedjeljak, 18. lipnja 2018. unutar projekta “Zdravstvena njega za EU-građane”, u programu Erasmus+, šest naših učenica trećeg i četvrtog razreda u programu Medicinska sestra opće njege / medicinski tehničar opće njege krenulo je na mobilnost u Ulm u Njemačkoj u kojemu će obavljati Zdravstvene vježbe. Provedba vježbi održat će se u  Specijalističkoj i rehabilitacijskoj bolnici Ulm – RKU. Mobilnost će trajati od 18. lipnja do 8. srpnja. Tijekom tog vremena učenice će  usavršavati stručna znanja i vještine te njemački jezik. Putovanje je bilo naporno, ali nije skidalo osmijeh s lica učenica do dolaska u hotel. Nakon odmora u hotelu, učenice su s pratnjom sestre Emmy Stobbe Obradović krenule prema bolnici na upoznavanje. Dočekala ih je glavna sestra bolnice Helene Maucher i mentorica Melita Moslavac koje su ih povele u obilazak bolnice i upoznavanje s odjelima i osobljem. Učenice su raspoređene na odjele ortopedije i neurologije, te su s oduševljenjem krenule na rad s bolesnicima. (Sanja Premec, dipl. med. techn., voditeljica projekta)

  :: opširnije :: 


objavio: Petar Rogina  datum: 21. 6. 2018. 11:35

ODOBRENA POTPORA ZA PROJEKT „ZDRAVSTVENA NJEGA ZA EU-GRAĐANE“ U PROGRAMU ERASMUS+

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je sredstva za naš projekt u programu Erasmus+ - Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja: Mobilnost u svrhu učenja za pojedince, u iznosu od 16.966,00 EUR-a. Potpisan je Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava kojim će se omogućiti mobilnost naših šest učenika u partnersku ustanovu – Sveučilišnu bolnicu u Ulmu, u kojoj će unaprijediti znanje i iskustvo u području zdravstvene njege, proširiti vidike o mogućnostima koje pruža bolnica opremljena najsuvremenijim pomagalima, dobiti uvid u inozemnu organizaciju rada na bolničkom odjelu, poboljšati znanje stručne terminologije na njemačkom jeziku te upoznati ulmske znamenitosti i prirodna bogatstva. Škola će na web stranici donositi vijesti i zbivanja o provedbi projekta u svim njegovim fazama. (Đurđica Garvanović-Porobija)

  :: opširnije :: 


objavio: Petar Rogina  datum: 21. 6. 2018. 11:34
 


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


CARNet Loomen


Nikola Tesla

Nacionalni portal za učenje


e-Knjižnica


Škole.hr

ERASMUS+


Korisni linkovi
Dnevni tisak
 • CARNet
 • Skole.hr
 • Adventisti
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • Matura.hr


Sigurniji internet

preskoči na navigaciju