preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

KULINARSKA RADIONICA

U sklopu INA-e za učenje talijanskog jezika i kulture, pod nazivom ItaliAMO, u ponedjeljak 2.12.2019. troje polaznika grupe iskusilo je svoje kulinarske vještine u pripremanju tipičnog talijanskog umaka, Ragu' alla Bolognese, po blago izmijenjenom receptu. Polaznici grupe, pod vodstvom profesorice Barbare Castaldo Lajnvaš, su se u veseloj atmosferi upoznali sa sastojcima potrebnima za umak, naučili su nazive istih na talijanskom jeziku te su po dobivenim uputama skuhali izvrstan umak koji je poslužen uz tjesteninu i uz neizostavan sir Grana Padano.

Svrha kulinarske radionice je upoznavanje učenika s jednim od najpoznatijih talijanskih umaka i njegovim pripremanjem, vježbanje vokabulara kroz nazive sastojaka i uputa za pripremanje recepta, uživanje u kuhanju, razgovoru, smijehu i jelu, te kvalitetno druženje u znaku ljudske interakcije, bez interneta i društvenih mreža…..baš kao nekada.

Buon appetito!

 

autor teksta: Barbara Castaldo Lajnvaš, prof. mentor

lektura: Jelena Posavec Krobot, mag. educ. philol. croat.

fotografije: Barbara Castaldo Lajnvaš, prof. mentor




Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Buhin   datum: 18. 12. 2019.

Kalendar
« Travanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


50. obljetnica


CARNet Loomen


Nikola Tesla

Nacionalni portal za učenje


e-Knjižnica


Škole.hr

ERASMUS+


Korisni linkovi
Dnevni tisak
 • CARNet
 • Skole.hr
 • Adventisti
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • Matura.hr


Sigurniji internet





preskoči na navigaciju