preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

VELEPOSLANIK REPUBLIKE IRAN U PRIJATELJSKOM POSJETU ADVENTISTIČKIM OBRAZOVNIM USTANOVAMA U MARUŠEVCU

Veleposlanik Republike Iran, njegova ekselencija Mohamad Reza Sadeq sa suprugom je 4. listopada ove godine došao u prijateljski posjet adventističkim obrazovnim ustanovama. Tom je prigodom pripremljen program u kojemu je i veleposlanik sudjelovao ohrabrujućim govorom. Istaknuo je da je njegova zemlja i njegova religija mirotvorna te da sve ljude prihvaćaju kao braću. Predstavio je Iran kao zemlju drevne kulture i velikog bogatstva. Rekao je da posjeduju sve elemente iz periodnog sustava elemenata, te da je zemlja puna blaga, od nafte do dragocjenih ruda, no ono što im je najdragocjenije jest moral u svim segmentima, od obitelji do najviših društvenih pozicija.
Gostima je reproduciran film „Nova godina u Grčkoj“ koji prikazuje sudjelovanje učenika i zaposlenika Srednje škole u Maruševcu u projektu pružanja pomoći u ADRA-inom kampu za izbjeglice u Grčkoj. Time se istaknula odgojna smjernica Škole prema kojoj treba pomoći čovjeku koji strada ne gledajući na njegovu vjersku ili bilo koju drugu pripadnost.
Najposlije, veleposlanik se zadržao u vrlo srdačnom razgovoru na domjenku što ga je pripremilo osoblje školske kuhinje. Veleposlanik je rekao da se osjećao kao kod svoje kuće. Taj je posjet obogatio sve sudionike osjećajem srodstva s ljudima koji su nam naoko daleki. Takvim  se susretima mogu srušiti predrasude i premostiti razlike. (Đurđica Garvanović-Porobija)
 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Andrija Bernik   datum: 17. 10. 2017.

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


CARNet Loomen


Nikola Tesla

Nacionalni portal za učenje


e-Knjižnica


Škole.hr

ERASMUS+


Korisni linkovi
Dnevni tisak
 • CARNet
 • Skole.hr
 • Adventisti
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • Matura.hr


Sigurniji internet

preskoči na navigaciju