preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

OTVOREN NOVI INTERNAT ZA MLADIĆE

Za samo godinu dana, izgrađen je suvremeno opremljen internat za mladiće u sastavu Učeničkog doma Srednje škole u Maruševcu. U subotu 2. rujna 2017. održalo se bogoslužje zahvalnosti i svečano otvorenje nove zgrade. Na svečanostima su uz predstavnike Osnivača i zaposlenike Učeničkog doma i Škole, sudjelovali i općinski i županijski dužnosnici te veći broj donatora i prijatelja čijim je dobrovoljnim prilozima i sagrađena nova zgrada s dvadeset udobnih dvokrevetnih soba. Od 5.500.000 kn najveći je dio prikupljen dobrovoljnim prilozima bivših učenika, vjernika i darežljivih pojedinaca. Značajna sredstva došla su i iz projekta Generalne konferencije za svjetsku misiju.  

Uime Osnivača sudjelovali su predsjednik JUK-a Drago Mojzeš, tajnik Neven Klačmer, voditelj Odjela za financije Nebojša Milovanović i voditelj Odjela za gradnju Branimir Hudek Tomek, koji je organizirao gradnju, te voditelj Odjela za komunikacije Darko Kovačević, koji je s pjevačkom skupinom Agape predvodio u stvaranju radosna ozračja zahvalnosti.
Iz Županije Varaždinske došla je delegacija u čijem su sastavu bili župan Radimir Čačić, njegov zamjenik Tomislav Paljak, te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek, uz pratnju Tomislava Pajtlara, voditelja protokola. Oni su izrazili   zadovoljstvo što mogu podupirati našu školu i Učenički dom koji svojom kvalitetom pridonose raznolikosti i demokratičnosti školskog sustava Varaždinske županije. Iz Općine Maruševec svečanosti su prisustvovali načelnik Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša, te vijećnici  Blanka Glavica Ječmenica i Branko Mavrek. Uz predstavnike općinske uprave svečanosti je prisustvovao i župnik maruševečki Krunoslav Milovec. Predstavnica učeničkih domova u sjeverozapadnoj Hrvatskoj prof. Ivana Tomić Butković također je svojim dolaskom pokazala poštovanje prema našem radu, a dobili smo i poruku s čestitkom iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Dajući ključ i karticu novog internata ravnateljici dr. sc. Đurđici Garvanović-Porobiji, predsjednik je izrazio želju da ta zgrada posluži na dobrobit učenicima. Ravnateljica je izjavila da će ta zgrada služiti uzbudljivoj misiji Učeničkog doma. Jedna od društvenih misija je da pripadnici manjinskih i većinske skupine nauče živjeti zajedno kao prijatelji, također i da pruži obiteljsku sredinu učenicima koji dolaze iz raspalih obitelji kao i učenicima iz depriviranih skupina. Osobita je misija Doma da usmjeri mladež na drugoga, da zaborave na sebe i nauče pokazati sućut i pružiti pomoć onima koji pate.
Zajedno s internatom za djevojke Učenički dom Srednje škole u Maruševcu prostor je u kojem je smješteno 106 učenika/učenica iz gotovo svih županija u Republici Hrvatskoj.
 
 
 
 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Andrija Bernik   datum: 12. 9. 2017.

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


CARNet Loomen


Nikola Tesla

Nacionalni portal za učenje


e-Knjižnica


Škole.hr

ERASMUS+


Korisni linkovi
Dnevni tisak
 • CARNet
 • Skole.hr
 • Adventisti
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • Matura.hr


Sigurniji internet

preskoči na navigaciju