preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

EMINENTNI GLAZBENICI NA LJETNOM GLAZBENOM KAMPU U NAŠOJ ŠKOLI

I ove se godine u Srednjoj školi u Maruševcu od 20. do 25. kolovoza održava Ljetni glazbeni kamp, koji vode eminentni glazbenici hrvatske i europske klasične scene, nastavnici s glazbenih akademija i srednjih glazbenih škola iz Hrvatske i inozemstva. Čak 96 učenika, među kojima su državni i međunarodni prvaci, vježba pet dana u poticajnom prirodnom okružju uz pomoć svojih mentora da bi posljednji dan Ljetnog glazbenog kampa nastupili na završnom koncertu, koji će se održati u petak, 25. kolovoza u 16 sati. U srijedu, 23. kolovoza u 19 sati održat će se koncert njihovih profesora, koji će na taj način postaviti paradigmu za svoje učenike. Među profesorima su poznati izvođači Vladimir Babin, Slavko Kovačić, Marin Zokić, Nikola Fabijanić, Tomislav Žužak, Linda Mravunac Fabijanić i drugi.
Sudionici su raspoređeni u sedam radionica: harmonika, violina, klavir, flauta, saksofon, truba, solfeggio i harmonija. Glazbeni su pedagozi ovih radionica  Saša Bastalec, Csaba Zima, Vanda Novoselec,  Lea Šantek, Vladimir Babin, Slavko Kovačić, Ana Kralj, Nikola Fabijanić, Tomislav Žužak, Marin Zokić, Lidija Đidara uz voditeljicu kampa Svetlanu Relić. Individualna nastava održava se tijekom jutarnjih i poslijepodnevnih sati, dok su večernji sati osigurani za skupna muziciranja, sportske i društvene igre. Cilj je radionica postizanje izvrsnosti i stjecanje novih vještina.
Zanimljivo je da su se sudionicima iz Hrvatske priključili čak 14 učenika iz inozemstva: Slovenije, Austrije, Makedonije i Poljske. Time je Ljetni glazbeni kamp ostvario međunarodni značaj, kvalitetu susreta bez granica. Uz glazbene vrijednosti Ljetni glazbeni kamp ima širi utjecaj: odgojni holistički koncept prema kojemu mladež valja usmjeravati da uz stjecanje vještina stječu i društvenu i karakternu osobnost spremnu za prihvaćanje drugih ljudi i međusobnu suradnju.
 
 
 
 
 
 
 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Andrija Bernik   datum: 24. 8. 2017.

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


CARNet Loomen


Nikola Tesla

Nacionalni portal za učenje


e-Knjižnica


Škole.hr

ERASMUS+


Korisni linkovi
Dnevni tisak
 • CARNet
 • Skole.hr
 • Adventisti
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • Matura.hr


Sigurniji internet

preskoči na navigaciju